Moș Crăciun și-a încărcat sania cu daruri și a pornit la drum, din Laponia

Moş Crăciun a pornit, luni, 24 decembrie, în călătoria lui de 510 milioane de kilometri, în care va vizita – la fiecare minut – 390.000 de case şi va consuma 71,7miliarde de calorii. El este urmărit de North American Aerospace Defense Command, unde vor fi primite peste 70.000 de apeluri telefonice şi mai mult de 12.000 de e-mailuri, scrie The Telegraph.

North American Aerospace Defense Command (Norad) a început urmărirea lui Moş Crăciun, din greşeală, în 1955. O reclamă la „Santa’s Toyland” din magazinul Sears a fost publicată cu un număr de telefon la care Moş Crăciun putea fi sunat. Numărul respectiv aparţinea colonelului Harry Shoup, care a primit primul apel de la un băiat. Aşa a început tradiţia de urmărire a Moşului, scrie News.ro.


Ca în fiecare an, copiii îl pot urmări pe Moş Crăciun în timp ce aduce cadouri, în direct, pe internet. Cadourile au fost puse în sanie, iar renii sunt gata de drum. Moşul va fi monitorizat de NORAD iar călătoria sa poate fi urmărită pe site-ul oficial http://www.noradsanta.org/en/, Google Earth, Facebook, Twitter şi Google+.

Călătoria Moşului a început în Australia şi Noua Zeelandă, a trecut prin Japonia, restul Asiei, si ajunge in Africa şi Europa, iar in zori se va indrepta către America. Condiţiile atmosferice pot modifica, însă, traseul Moşului.


Foto: youtube.com

Distribuie informația
Alte știri