Mugur Isărescu: Deficitul de lichiditate pe piața monetară s-a menţinut la cote relativ importante

Foto: evz.ro

Pandemia de coronavirus atrage după sine și o criză financiară gravă. Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), s-a arătat îngrijorat, joi, în privința incertitudini fără precedent și riscuri majore la adresa perspectivei activității economice și a funcționării piețelor financiare.

Guvernatorul BNR a precizat că Banca Centrală va monitoriza în continuare evoluțiile de pe piața financiară și va continua să acționeze în direcția furnizării lichidității necesare sistemului bancar, fără a afecta stabilitatea relativă a cursului de schimb al leului.

“Deficitul de lichiditate pe piața monetară s-a menţinut la cote relativ importante; în consecinţă BNR a continuat să furnizeze lichiditate instituțiilor de credit prin operațiuni repo efectuate pe baze bilaterale, media zilnică a stocului acestor operațiuni situându-se în perioada 15 iunie – 15 iulie la circa 3,7 mld. lei. Totodată, banca centrală a continuat cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară, al căror volum total a ajuns în data de 15 iulie 2020 la aproape 4,4 miliarde lei”, a declarat guvernatorul BNR.

Distribuie informația
Alte știri