Mulțumiri și aprecieri pentru echipa medicală din Bihor implicată în lupta cu COVID-19 la Cahul

La Cahul, în Republica Moldova a avut loc joi, 14 mai, o ceremonie în onoarea medicilor din România care au acordat asistență timp de 15 zile, cetățenilor din raion în lupta cu infecția COVID-19.

Vicepreședintele raionului Cahul, Vladimir Calmîc a declarat că ”ajutorul acordat a venit în momentul cel mai potrivit pentru noi și suntem foarte recunoscători pentru acest fapt, nu doar pentru cei care au fost tratați și cărora li s-a acordat asistență medicală, dar pentru noi toți, pentru întreaga populație a raionului Cahul. Relațiile de prietenie care au fost stabilite în această perioadă vor continua și în viitor. Vă mulțumim pentru acest gest frumos. Dumnezeu să vă binecuvinteze!”.

O delegație mai mare, cu cadre medicale din unitățile de primiri urgențe și secțiile de terapie intensivă din toată țara, împreună cu cadre MApN și IGSU au luptat 15 zile cot la cot împreună cu medicii Republica Moldova în scopul protejării vieții cetățenilor  infectați de virusul COVID-19.

Din Oradea, au plecat cu mașini ISU șapte cadre medicale din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean: dr. Alin Suciu, dr. Heredea Sebastian, dr. Abel Bolohan, dr. Dascălul Claudia, dr. Gheban Irina, dr. Marc Florea, dr. Alin Suciu și as. Barkan Ciprian.

Consiliul Raional Cahul își exprimă recunoștința pentru sprijinul, profesionalismul, solidaritatea și grija față de oameni de care au dat dovadă medicii bihoreni, care timp de două săptămâni au luptat alături de medicii din Cahul pentru a salva vieți.

Sursa: cahul.md

Alte știri