Municipalitatea își propune să se implice în dezvoltarea ecosistemului tech din Oradea

Conștienți de potențialul acestui domeniu, precum și de rolul pe care IT-ul îl are în toate segmentele de activitate locale, ținând cont de interesul crescut al tinerilor pentru domeniul IT, municipalitatea orădeană își propune să se implice activ în dezvoltarea ecosistemului tech din Oradea, dorind să devină un pol național de dezvoltare în acest domeniu.

De aceea anunţă organizarea unei proceduri de selecţie a partenerilor pentru constituirea și gestionarea unui fond local de investiții până la data de 15 aprilie, ora 12.00. Si asta cu scopul sprijinirii firmelor locale de tip din domeniul IT, procedura fiind o componentă a programului „Realizează-te în Oradea!”

Fondul va fi constituit din contribuţia în valoare de 300.000 euro a municipalităţii orădene şi aporturile de câte 5.000 euro ale partenerilor selectaţi şi va fi destinat susţinerii companiilor inovatoare de tehnologie din domenii de la IT şi software, până la securitate cibernetică şi inteligenţă artificială.


Activitatea start-upurilor va fi monitorizată de un tutore desemnat de conducerea fondului de investiţii. Acesta va asigura asistenţa tehnică în activitatea start-up-ului şi va monitoriza modul de cheltuire a sumelor alocate.


Foto: thefotosgratis.eu

Distribuie informația
Alte știri