Municipalul din Oradea redevine Spital anti-covid, iar dr Gh Carp e din nou coordonatorul tuturor spitalelor din Bihor

foto/ arhiva

Situația din ultimele zile din Bihor schimbă din nou configurația sistemului medical local. Circa 150 de îmbolnăviri au fost consemnate în această săptămână. Joi, 30 iulie, printr-un ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi comandantul acţiunii anti-Covid la nivel naţional, Raed Arafat, Spitalul Clinic Avram Iancu din Oradea devenea spital exclusiv anti-covid.

O zi mai târziu, prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea, a anunţat că Spitalul Municipal din Oradea va fi din nou unitate exclusiv anti-Covid şi că l-a re-numit pe managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, coordonator al spitalelor din judeţ. Asta pentru a reuşi să stabilizeze situaţia.

„Oricând situația o va impune, noi vom lua măsuri mai drastice pentru putea ține județul Bihor într-un anumit grafic și normalitate”, a spus prefectul Țiplea.

La rândul sau, dr Carp a spus că la Județean se vor interna toate urgențele şsi tot acolo vor fi făcute operațiile oncologice ce se impun a fi realizate, iar Militarul devine spital suport. Tot el s-a declarat îngrijorat de numărul crescut al îmbolnăvirilor, inclusiv în rândul cadrelor medicale la întoarcerea din concedii, şi a anunțat că ia în calcul să le ceară renunţarea la vacanțe.

LIVE Declarații susținute de prefectul Dumitru Țiplea și dr. Gheorghe Carp privind gestionarea sistemului sanitar din județul Bihor în contextul evoluției pandemiei

Publicată de Institutia Prefectului Bihor pe Vineri, 31 iulie 2020
Distribuie informația
Alte știri