Must, lavanda, miere, produse de toamna si concerte inedite la „Sarbatoarea Recoltei”. De vineri pana duminica in Cetatea Oradea

Cartofi mov, standuri cu must, fructe si legume proaspete dar si concerte in fiecare seara ori activitati pentru cei mici  reprezinta ingredientele  „Sarbatorii Recoltei”,  evenimentul organizat de vineri pana duminica in Cetatea Oradea.  43 de producatori locali  isi vor etala marfurile, desi cererea a fost mult mai mare insa numarul  standurilor de expunere este limitat.

„Pe langa legume si fructe avem foarte multa lavanda, apicultori si producatori de must sau de branzeturi” a declarat Dorin Popa, presedintele Asociatiei Crisana. Potrivit acestuia,  Sarbatoarea Recoltei urmareste sa intermedieze relatia dintre consumatori si producatori si tocmai de aceea, in cadrul evenimentului vor fi organizate si doua workshopuri.

„Oradea trebuie sa aiba si o identitate olfactiva. Restaurantele trebuie sa valorifice produsele locale asa ca vineri vom prezenta exemple de bune practici intre producatori si proprietari de restaurante”,  spun organizatorii. Al doilea worksop va prezenta modalitati de valorificare a fructelor.

Pentru a crea competitie intre expozanti, organizatorii au anuntat si un concurs intre acestia, la capatul caruia vor fi premiate  cel mai frumos si cel mai bogat stand.

Sarbatoarea Recoltei va include si trei concerte, cate unul in fiecare seara:  vineri, de la ora 20, pe scena va urca AD LIBITUM VOICES, sambata de la aceeasi ora va concerta LIDIA BUBLE  iar duminica va fi organizat un concert folcloric in memoriam Florica Duma. Ansamblul Profesionist Crisana va acompania invitati de marca: Grigore Lese, Laura Lavric sau Corina Szatmari  si altii.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune cu sprijinul Primăriei Oradea, al Asociației Crișana și al Muzeului orașului Oradea – complex cultural (Cetatea Oradea).

 

Distribuie informația
Alte știri