Musulmanii din România intră în postul Ramadanului

Membrii comunităţii musulmane din România celebrează marți, 13 aprilie 2021, începutul Lunii Sfinte Ramadan.

Timp de 30 de zile, credincioșii musulmani vor posti de la răsăritul până la apusul soarelui și se vor dedica vieții spirituale mai mult decât în restul anului, ei urmând să petreacă această perioadă în reculegere şi rugăciune, pentru primenirea fizică şi spirituală.

În această perioadă geamiile vor fi deschise pentru rugăciune, rămânând valabile totodată și măsurile impuse, de către autorități, pentru prevenirea infecției cu virusul SARS-CoV2.

Conform religiei islamice, Postul Ramazanului este un act de pietate şi recunoştinţă faţă de Allah, Cel Care i-a revelat Profetului Muhammed Cartea Sfântă Coranul, iar tradiţia spune că în această perioadă sunt deschise porţile Paradisului, cele ale iadului sunt ferecate, iar diavolii sunt încătuşaţi. Specifică acestei perioade este cina tradițională de iftar, care are loc după asfințitul soarelui și este servită alături de familie și prieteni.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri