„Muzeograf pentru o zi!”, activitate adresată elevilor din Bihor cu vârste cuprinse între 10-15 ani

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, activitatea de educație muzeală Muzeograf pentru o zi!, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani.

În cadrul acestui atelier elevii vor avea ocazia de a învăța principiile de organizare a unui muzeu modern (înregistrarea pieselor, instrumente specifice), tehnici și metodologii utilizate de către muzeografi în domeniul de activitate, precum și date despre istoria Muzeului Țării Crișurilor (1872-prezent). Atelierul este organizat în mai multe etape:

Partea I: prezentare PowerPoint referitoare la istoria muzeografiei și a muzeului nostru alături de tehnicile specifice meseriei;

Partea a II-a: exercițiu interactiv, unde participanții vor avea oportunitatea de a experimenta modul de înregistrare a  anumitor piese utilizând documentația specifică;

Partea a III-a: scurtă vizită la unul din depozitele muzeului (Depozitul de Documente și Carte Veche), pentru a vedea concret modul cum piesele sunt păstrate și protejate.

Activitatea se va desfășura la sediul instituției din Str. Armatei Române nr.1/A, în perioada 14-17 noiembrie 2023, orele 10.00-11.00. 

Programările se pot face la nr. de telefon 0722/081.499, de luni până vineri, între orele 9.00-15.30. Atelierul se desfășoară cu grupuri de minim 8 și maxim 15 copii. Taxa de participare este de 20 lei/elev.

Activitățile vor fi organizate și susținute de către Tiberiu Ciorba, muzeograf.

Distribuie informația
Alte știri