Muzeograf pentru o zi, activitate dedicată elevilor bihoreni

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, al Primăriei Municipiului Oradea și în parteneriat cu Visit Oradea, „Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”, Hotel Continental Forum Oradea, Asociația Prietenii Muzeului Țării Crișurilor și AutoGrand Oradea, Skoda România (partener de mobilitate) organizează în cadrul atelierelor Tipografiei de idei idei | #hailamuzeu, ediția a II-a, activitatea de educație muzeală, Muzeograf pentru o zi. Aceasta va avea loc în perioada 8-12 iulie 2024, orele 12:00 – 13:00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr. 1/A).

În cadrul acestui curs elevii vor avea ocazia de a învăța principiile de organizare a unui muzeu modern (înregistrarea pieselor, instrumente specifice), tehnici și metodologii utilizate de către muzeografi în domeniul de activitate, precum și date despre istoria Muzeului Țării Crișurilor (1872-prezent). 

Activitatea este dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 10-15 ani și va cuprinde:

– prezentare PowerPoint referitoare la istoria muzeografiei și a muzeului nostru alături de tehnicile specifice meseriei;

– exercițiu interactiv unde participanții vor avea oportunitatea de a experimenta modul de înregistrare a anumitor piese utilizând documentația specifică;

– scurtă vizită la unul din depozitele muzeului (Depozitul de Documente și Carte Veche), pentru a vedea concret modul cum piesele sunt păstrate și protejate.

Activitățile sunt organizate și susținute de Tiberiu Ciorba, muzeograf, Serviciul Istorie din cadrul Muzeului Țării Crișurilor. 

Cursul se desfășoară cu minimum 10 și maximum 15 copii. Taxa de participare este de 20 lei/copil, iar înscrierile se pot face accesând următorul formular de înscriere: https://forms.gle/kyN9bTPwtdzKNete8 .

Distribuie informația
Alte știri