Muzeul Țării Crișurilor a anunțat câștigătorii concursului „1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?”

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal a desfășurat, în perioada 1 decembrie 2023 – 24 ianuarie 2024, concursul online de eseuri 1 Decembrie – Ce îți doresc eu ție, dulce Românie?, la care au participat elevi de gimnaziu și liceu din întreaga țară, precum și din Republica Moldova.

Datorită numărului mare de participanți și a calității deosebite a lucrărilor, comisia de jurizare a hotărât acordarea a câte trei premii pentru fiecare secțiune, gimnaziu și liceu.Astfel, câștigătorii sunt următorii:

Gimnaziu:
Nume: Bogan Andrei, 14 ani, clasa a VIII-a
Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan”, Vașcău, județul Bihor
Nume: Badarcea David, 14 ani, clasa a VIII-a
Școala Gimnazială ,,Nicolae Bogdan”, Vașcău, județul Bihor
Nume: Sabău Alexia Petruța, 13 ani, clasa a VII-a
Școala Gimnazială Breaza, județul Mureș
Liceu:
Nume: Blăniță Liana, 18 ani, clasa a XII-a B
IPLT “Costache Negruzzi”, Chișinău, Republica Moldova
Nume: Revenco Nadea, 16 ani, clasa a X-a
Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Călărași, Republica Moldova
Nume: Cozonac Ludmila, 17 ani, clasa a Xl-a
Liceul Teoretic ,,Alexandru Donici “, satul Peresecina, raionul Orhei, Republica Moldova

Premiile vor fi următoarele: pentru secțiunea gimnaziu cărți oferite de Universitatea din Oradea, precum și o vizită gratuită în cadrul expozițiilor permanente ale Muzeului Țării Crișurilor (Strada Armatei Române, nr 1/A); pentru secțiunea liceu cărți oferite de Universitatea din Oradea și vizite la această instituție, care se vor realiza într-una dintre zilele lunii aprilie, iar pentru câștigătorii din Republica Moldova, urmează să se stabilească o zi când va avea loc întâlnirea online, pe platforma „Zoom”.

Câștigătorii își vor putea ridica premiile de la sediul Muzeului Țării Crișurilor, începând cu data de 13 februarie 2024, în intervalul orar 9:00-17.00. Persoana de contact este Lavinia Ungureanu, muzeograf (0742054686) .
Pentru participanții din țară și din Republica Moldova premiile vor fi trimise prin poștă. Toți concurenții vor primi diplome de participare pentru implicarea în cadrul acestui proiect, pe e-mail, începând cu data de 12 februarie 2024.
Felicităm toți concurenții și le mulțumim pentru participare!

Distribuie informația
Alte știri