Muzeul Țării Crișurilor invită copiii din Bihor să participe la un concurs de creativitate plastică despre Povestea oului de Paște

Muzeul Țării Crișurilor lansează, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, un concurs de creativitate plastică prilejuit de sărbătorile pascale și având tema Povestea oului de Paște. Concursul se adresează copiilor din toate localitățile județului Bihor, aparținând următoarelor categorii de vârstă: 5-6 ani (grădiniță și clasa pregătitoare), 7-10 ani (ciclul primar), 11-14 ani (ciclul gimnazial).

Scopul său este de a evidenția viziunea participanților asupra celei mai importante sărbători creștine de peste an. Compozițiile vor fi realizate pe suport de hârtie A4 sau A3, în următoarele tehnici, la alegere: acuarelă, tempera, guașă, tuș, creion, colaj sau grafică digitală. Ele trebuie să aibă trecute numele și prenumele participantului (cu majuscule), grupa și grădinița sau clasa și școala, localitatea.

Creațiile vor fi trimise, în format digital (minim1500x1000 pixeli), pe adresa de e-mail a muzeului, contact@mtariicrisurilor.ro, cu subiectul: Concurs de creativitate, pînă la data de 27.04.2020, ora 14.00.

Rezultatul acestui concurs va fi o expoziție care se va realiza fie de 1 iunie 2020, fie de îndată ce vor fi permise din nou evenimentele cu public. În acest sens, vom anunța în timp util, în mass-media, pe site-ul nostru și pe pagina de facebook a muzeului, o dată la care originalele creațiilor vor trebui aduse la sediul muzeului. În urma unei jurizări, se vor alege cele mai bune lucrări – care de altfel vor rămâne în colecția Muzeului Țării Crișurilor -, se vor acorda câte trei premii principale și 10 mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă în parte, precum și diplome de participare.

Colectivul Complexului „Muzeul Țării Crișurilor” urează orădenilor și bihorenilor, autorităților locale și județene, precum și membrilor Asociației „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, Paște fericit!

Distribuie informația
Alte știri