Muzeul Țării Crișurilor îți oferă șansa să fii părintele adoptiv al uneia dintre viețuitoarele din Vivariu

Orădenii pot deveni părinţi adoptivi pentru mai multe specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice din Vivariul Muzeului Ţării Crişurilor. Vivariul este casa a 40 de vieţuitoare, între care nevertebrate şi peşti, mamifere şi reptile, adăpostite în 35 de acvarii, terarii şi acvaterarii.

Foto: evenimente muzeale.ro

„Adopţia unui animal presupune exclusiv ajutorul material acordat de către orice persoană fizică sau juridică, timp de un an de zile, cu o sumă dedicată îngrijirii și hranei animalului adoptat – 50 lei/an persoanele fizice, 100 lei/an persoanele juridice. Adoptatorii vor avea, la rândul lor, anumite beneficii pe care le vor afla în momentul înscrierii”, spune directorul Muzeului Țării Crișurilor, Aurel Chiriac. Conducerea instituției muzeale a mai precizat că fiecare animal sau grup de animale ce nu pot fi individualizate, de exemplu peştii, pot fi adoptate de o singură persoană fizică sau juridică.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0259/706101, secția Relații Publice şi Expoziţii, începând cu data de 5 noiembrie, între orele 10.00 şi 14.00. Persoana de contact pentru înscrieri şi informaţii suplimentare este Lavinia Ungureanu, muzeograf al acestei secții.

Vivariul din cadrul Muzeului Ţării Crişurilor este o parte a expoziţiei permanente a secţiei de Ştiinţe ale Naturii şi include 2 săli expoziţionale cu o suprafaţă totală de 359 m². Ca „muzeu viu” este dedicat educaţiei ecologice fiind în acelaşi timp un punct de conservare şi cercetare.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri