Muzeul Țării Crișurilor poate fi „vizitat”, din nou, de luni, 30 martie. Comunicat

Muzeul Țării Crișurilor poate fi „vizitat”, din nou, de luni, 30 martie 2020, începând cu ora 12.00!

 Pe site-ul și facebook-ul muzeului vor putea fi vizionate mai multe expoziții: prima este expoziția Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor din Oradea între 2014 și 2019, care prezintă tuturor celor interesați de activitatea muzeului o selecție din bunurile patrimoniale achiziționate în ultimii ani pentru a completa colecțiile secțiilor de științele naturii, arheologie, istorie, artă și etnografie. Sunt obiecte care, toate, vor face parte și din noile expoziții de bază ale Muzeului Țării Crișurilor.

Expoziția Obiecte restaurate va putea fi vizionată în săptămâna 6-12 aprilie 2020. Aceasta aduce în atenție cele 8 tapiserii cu titlul Anotimpurile, realizate de Maria Blendea în anul 1968 pentru Muzeul Țării Crișurilor, și care, de asemenea, vor fi incluse în actualul proiect de expoziție permanentă al muzeului nostru. Vizitatorii noștri virtuali vor putea viziona și fragmente din procesul de restaurare a acestor frumoase creații ale artistei plastice mai sus amintite. Tot în această săptămână vom prezenta publicului Expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Muzeul Literaturii „Petőfi” din Budapesta și Asociația Caselor Memoriale ale Scriitorilor Maghiari.

În cea de-a treia săptămână de la lansarea acestei invitații vom prezenta expoziția Que Viva Picasso!, care înfățișează peste 120 de litografii și heliogravuri inspirate de celebrul artist plastic spaniol Pablo Picasso. Expoziția conține şi două dintre cele mai cunoscute afișe realizate de artist cu concursul Imprimeriei Mourlot din Paris: Les Menines și Congrès National du mouvement de la Paix.

 Vă asigurăm că instituția noastră este alături de toți orădenii și bihorenii care, în respectul stării de urgență și a prevederilor legale impuse de aceasta, stau acasă. O soluție firească ce trebuie pusă în aplicare pentru ca în scurt timp să puteți reveni la expozițiile din noul sediu al Muzeului Țării Crișurilor. Abia așteptăm!

Distribuie informația
Alte știri