Muzeul Țării Crișurilor va fi reabilitat cu bani europeni

A fost lansat ieri proiectul prin care vor fi amenajate curtea şi etajul I al noului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. Valoarea investiţiei este estimată la 21,64 milioane lei, inclusiv TVA, finanţarea fiind asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În perioada următoare lucrarea va fi scoasă la licitaţie. Durata de implementare este de 34 de luni de la semnarea contractului de finanţare, adică până în luna octombrie a anului 2020.

Lucrările de amenajare a spaţiului public aferent curţii muzeului prevăzute în proiect sunt: reabilitarea porţii principale de acces, amenajarea unui spaţiu verde, construirea unui amfiteatru, amenajarea unui spaţiu de aşteptare, reabilitarea fântânii, amenajarea de parcări (inclusiv pentru autocare), reabilitarea cabinei de pază, sisteme de iluminat şi montarea de mobiliere urbane. În interior, sunt prevăzute lucrări de amenajări şi dotări speciale pentru secţiile Ştiinţele naturii, Istorie şi Artă, situate la etajul I al clădirii.

„Muzeul Ţării Crişurilor este o instituţie emblematică pentru judeţ, regiune şi România prin patrimoniul pe care îl are şi prin modul în care va fi valorizat”, spune directorul instituţiei, Aurel Chiriac. Se estimează că peste trei ani, după finalizarea implementării proiectului, ca urmare a restaurării și promovării acestui obiectiv de patrimoniu, numărul vizitatorilor va depăși 30.000/an.

Distribuie informația
Alte știri