Muzica Palatelor Orădene, cu număr record de vizitatori

11.248 de vizitatori au trecut pragul obiectivelor coordonate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice (Oradea Heritage) cu ocazia Nopţii Muzeelor 2024. Tema din acest an a fost Muzica Palatelor Orădene: șase momente muzicale susţinute de artiști orădeni s-au desfășurat simultan în cele șase obiective Oradea Heritage. Exteriorul clădirilor de patrimoniu a fost iluminat special în această noapte, fiind utilizate peste 120 de lumini LED arhitecturale, cu o regie special concepută pentru eveniment.

În topul preferinţelor s-au situat Sinagoga Neologă Sion cu 3.500 de vizitatori, Casa Darvas-La Roche cu 1.810 vizitatori, Pasajul Madach Imre (în premieră la Noaptea Muzeelor) cu 1.800 de vizitatori, urmate de Templul Francmasoneriei cu 1.580 de vizitatori, Turnul Primăriei Oradea cu 1.508 de vizitatori și Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein cu 1.050 de vizitatori. În total obiectivele Oradea Heritage au primit 11.248 de vizitatori, aproape dublu faţă de cei 6.450 vizitatori înregistraţi în 2023.

Mulţumim artiștilor locali: Hakeshet Klezmer Band, Baby Elvis, DJ Maatus Pealler, Camelia Andone, Maria Duţu, precum și studenţilor catedrei de flaut, clasa conf. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu și studenţilor catedrelor de canto, pian și Muzică de Cameră coordonate de prof. univ. dr. habil. Romeo Rîmbu, conf. univ. dr. Florina Mariș Hinsu, conf. univ. dr. Ariadna Zenaida Mircescu, lect. univ. dr. Valentina Ventel Horhat, lect. univ. dr. Florin Mariș Hinsu și asist. univ. drd. Remus Rîmbu, din cadrul Departamentului de Muzică al Facultăţii de Arte, Universitatea Oradea, transmit organizatorii.

Distribuie informația
Alte știri