Naționala feminină de handbal înfruntă Austria la Oradea. Vineri seara, ora 20

Naționala de handbal feminin a României va disputa vineri primul meci cu Austria, contând pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din Germania (1-17 decembrie). Partida va avea loc în Sala „Antonio Alexe“ din Oradea, de la ora 20.00 (TVR2, TVR HD), iar manșa retur va fi pe 13 iunie, la Stockerau.

Meciul se va juca cu casa inchisa.

Selecționata României este singura națiune din lume care a participat la cele 22 de ediții ale Campionatului Mondial, iar antrenorul Martin Ambros spune că acest lucru trebuie să le stimuleze pe tricolore și să le dea prilej de mândrie, nu să reprezinte o presiune pentru Cristina Neagu și colegele sale.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, a vorbit despre dubla cu Austria și despre noua echipă a României. „România e clar echipa mai galonată, favorită la calificare, dar să nu uităm că avem o formație mult schimbată față de ultimele turnee finale. Sunt multe jucătoare tinere care susţin primele lor meciuri oficiale la națională. Din primul 7 care juca la Mondialul trecut sau la Jocurile Olimpice, am mai rămas doar eu și Alice Elisei. Trebuie să fim conștiente că nu mai avem echipa de care toate formațiile se temeau când intram pe teren. Ne așteaptă un baraj greu, dar eu cred că la final ne vom regăsi printre echipele care vor participa la Campionatul Mondial“, a declarat Neagu.

Distribuie informația
Alte știri