Ne pregătim de „Let’s Do It, Bihor!” 2018. Comunicat

Anul 2018 este de referință pentru proiectul „Let’s Do It”. Nu doar că aniversează 10 ani, însă de această dată 150 de țări au răspuns pozitiv invitației de a organiza, simultan, în 15 septembrie, ziua națională de curățenie. România a spus „Da!” inițiativei în 2009, iar de atunci a fost, în fiecare an, alături de comunitatea „Let’s Do It”.

Și în Bihor proiectul se derulează activ, iar acum echipa „Let’s Do It, Bihor!”, mai mult ca oricând, invită comunitatea la o implicare activă. Mergând pe principiul că toți suntem interconectați, iar natura înseamnă nu doar viață dar este însăși casa noastră, bihorenii, cu mic cu mare, pot face diferența implicându-se!

Primul pas prin care se pot alătura proiectului este de a intra, aprecia și urmări Pagina de Facebook Let’s Do It, Bihor! În cele ce urmează se vor posta imagini cu unele dintre zonele cu deșeuri din județ și se va anunța deschiderea listelor pentru înscrierea voluntarilor din toate localitățile.

Prin acest comunicat facem apel către comunitatea județeană ca, în cazul în care identifică zone cu deșeuri, să ne trimită fotografii și datele de localizare prin mesaje private pe pagina de Facebook.
Pentru cei interesați de derularea proiectului la nivel internațional, portalul letsdoitworld.org este activ și oferă informații, în timp real, despre comunitățile implicate. Sunt țări, asemeni României, care au deja echipele formate, în schimb altele, Groenlanda, Australia ori Noua Zeelandă, au nevoie de formarea de echipe. De subliniat că state precum Tanzania, Nigeria, Ghana, Iran, Afganistan, Pakistan ori Vietnam nu doar că au anunțat că se vor implica, dar sunt și pregătite pentru a cincisprezecea zi a lunii a noua a anului curent.

Început în anul 2008, în Estonia, proiectul „Let’s Do It” a reușit, în doar o zi, cu ajutorul a 50.000 de voluntari, să scoată nu mai puțin de 10.000 de tone de gunoi, în doar 5 ore, din pădurile estoniene. Pentru îndeplinirea activităților și atragerea voluntarilor s-au desfășurat campanii media, din octombrie 2007 și până în aprilie 2008, și s-au folosit mai puțin de 500.000 de euro (în condițiile în care Guvernului estonian i-ar fi luat circa 3 ani și 22.5 milioane de euro ca să ducă la împlinire același scop). Rezultatele au fost impresionante mulțumită voluntarilor.

Distribuie informația
Alte știri