Negocierile de la CJ, pe ultima suta de metri. Constituirea Consiliului Judetean Bihor are loc vineri

4 formatiuni au castigat mandate in legislativul judetului: PNL, PSD ,UDMR si ALDE iar Uniunea Democrata a Maghiarilor este din nou cea care va decide aliantele. Liderii UDMR poarta negocieri atat cu PNL-ul care are 17 mandate, cat si cu PSD-ul care are doar 9 dar e in tandem, cel putin la nivel national, cu formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu.

In joc sunt atat posturile executive, de presedinte si doi vicepresedinti ,cat si alianta majoritara din plenul Consiliului Judetean Bihor.

Liberalii sunt dispusi ca in schimbul sustinerii lui Mircea Malan la Presedintia CJ, sa se coalizeze cu UDMR si in Consiliul Local. In schimb, social democratii le ofera maghiarilor un posibil parteneriat la guvernare, din toamna. Parerile sunt impartite si in UDMR, Potrivit surselor oradeaindirect.ro , maghiarii nu mai negociaza unitar. In conditiile disputei publice dintre Alexandru Kiss si Szabo Odon, o parte a consilierilor UDMR sustin alianta cu PSD, in vreme ce oamenii fideli lui Kiss inclina mai degraba catre o intelegere cu liberalii.

Constituirea Consiliului Judetean Bihor are loc, vineri, prin ordin al Prefectului Claudiu Pop.

Distribuie informația
Alte știri