Negocierile de sâmbătă dintre PSD-PNL s-au încheiat fără rezultat / Comasarea trebuie decisă înainte de data limită de 20 februarie

Ședința coaliției de sâmbătă s-a încheiat fără ca liderii PSD și PNL să fi ajuns la un consens în privința comasării alegerilor. O nouă întâlnire ar urma să aibă loc duminică.

„Din păcate, nu s-a ajuns nici astăzi la un acord între cei doi parteneri de coaliţie. Discuţiile vor continua şi în weekend, iar foarte probabil la începutul săptămânii viitoare să avem un rezultat concret.

Noi, liberalii, în continuare considerăm că soluţia comasării ar aduce cel puţin trei beneficii concrete pentru România. În primul rând, este vorba de creşterea consistentă, semnificativă a prezenţei la vot. Practic, consolidează şi întăreşte democraţia. La fel, un avantaj enorm îl constituie evitarea unui blocaj instituţional, o bulversare a întregului sistem instituţional de numărul mare de campanii electorale care ar fi trebuit să se desfăşoare, cel puţin patru campanii electorale, şi, nu în ultimul rând, şi o economie semnificativă la buget.

Noi credem că putem evita absenteismul şi oboseala electorală, care cu siguranţă se va manifesta în momentul în care românii sunt chemaţi de cinci ori la vot, şi suntem optimişti că discuţiile vor ajunge în punctul în care ne dorim”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Distribuie informația
Alte știri