Nemultumiti de raspunsul Garzii Forestiere, usr-istii oradeni vor merge in Padis pentru a documenta taierile ilegale de paduri

„In Padiș s-a exploatat ilegal un volum de 68 m3, dar au fost semnalate cazuri de doborâturi de vând și atacuri de insecte, materialul lemnos distrus fiind exploatat cu avizul Consiliiului Științific al Parcului Natural Apuseni”, i-a anuntat Garda Forestiera Oradea pe reprezentantii Uniunii Salvati Romania care au semnalat neregulile din zona.

Comparand imagini satelitare din ultimii 10 ani, membrii USR au demonstrat ca peste 1000 de hectare au fost despădurite în ultimii 10 ani în zonă.

Garda forestieră spune, in schimb, că golurile observabile în imaginile din satelit sunt pășuni.

Răspunsul Gărzii Forestiere nu este în măsură să ii mulțumească pe initiatorii demersului. „Pășunile” care se pot observa în imaginile din satelit nu au existat în urmă cu 10 ani, iar doboraturile de vânt și atacurile gândacului de scoarță nu pot explică dispariția unei vaste suprafețe împădurite. Exploatările forestiere se pot face doar în condițiile legii, iar aceasta nu permite tăierea în ras a unor suprafețe extinse. Vom continua demersul nostru și ne vom adresa ocoalelor silvice care administrează pădurile din zonă și administratorilor Parcului Natural Apuseni”, se arata intr-un comunicat al USR Bihor.

„În cel mai scurt timp vom organiza o deplasare în teren pentru a documenta situația de la fata locului”, mai spun reprezentantii USR.

Distribuie informația
Alte știri