Nervi întinşi la maxim şi cozi uriaşe pentru TIR-uri la ieşirea din Oradea spre Borş

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a anunţat marţi că, în urma perioadei de restricţie a traficului de duminică şi luni pe teritoriul Ungariei, a crescut numărul de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. De aceea a fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise patru fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, iar la P.T.F. Vărşand două fluxuri.

Traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada 08.06.2019 ora 23.00 (ora României) – 10.06.2019 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei, cu ocazia sărbătorilor de Rusalii.

De la ridicarea restricţiilor (începând din data de 10.06.2019, ora 23.00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad şi Bihor, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de circa 4.000 automarfare, din care aproximativ 2.800 numai pe sensul de ieşire din ţară. Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale. Pentru traficul greu insa la ieşirea prin Borş timpii de aşteptare erau de 310 minute.

Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri