Nici o viață nu trebuie pierdută în bătălia cu COVID-19! Start pentru Maratonul de Vaccinare al adolescenților din Bihor

Luni , 31 mai, debutează în Bihor „Maratonul de vaccinare”, dedicat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani. Aceștia vor trebui să se prezinte pentru imunizare, însoțiți de către un părinte sau tutore legal. Vaccinarea se va face cu serul Pfizer.

 „Dorim să sărbătorim Ziua Internațională a Copiilor prin prioritizarea programului nostru de lucru în scopul vaccinării adolescenților. Deoarece vaccinarea este cea mai rapidă cale de a ne proteja atât pe noi, cât și familiile noastre”, a transmis dr. Ioana Urdea, coordonatorul Centrului de vaccinare drive-through din Oradea.

Vaccinarea adolescenților se va desfășura în intervalul orar 15:00-20:00, prin organizarea unui flux special destinat acestora.

Potrivit statisticilor, la nivelul Bihorului, în grupa de vârstă cuprinsă între 16-18 ani, sunt 32 de mii de copii eligibili pentru vaccinare, dacă nu au contraindicații, istoric de alergii, anafilaxii, alergii semnificative serioase.

Doar 455 dintre ei au fost imunizați.

 „COVID-19 afectează pe toată lumea, indiferent de vârstă. Deși inițial, în primele două luni ale pandemiei au fost afectate preponderent, persoanele în vârstă și/sau cu comorbidități, ulterior s-a observat o schimbare, începând să fie afectate și persoanele tinere, inclusiv adolescenții și copiii…Date recente din SUA și Marea Britanie indică un trend crescător al procentului de minori infectați în ultimele două săptămâni, procentul ajungând la 19-21%…Potrivit unor studii, o parte dintre copiii infectați Sars-Cov-2 au cel puțin un simptom care persistă luni de zile după infecție (oboseală, cefalee, dureri musculare), etc. Prin vaccinare adolescenții se pot întoarce în siguranță la școală, la activitățile specifice vârstei lor, fără sa aibă frica, stresul si gândul că ar putea să-i îmbolnăvească pe ceilalți”, spune dr. Cristian Sava, medic primar pediatru.

În Oradea adolescenții se pot vaccina la Spitalul Pelican, Orășelul Copiilor, Centrul modular din Piața Gojdu și centrul Drive Through din parcarea de la Era Shopping Park. În județ la: Sala de sport de la Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin, Sala de Sport din Beiuș, Spitalul Orășenesc Ștei, Spitalul Municipal Salonta, Centrul din Valea lui Mihai, Sala de sport de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, Sala de sport de la Liceul Tehnologic „Nicolae Jiga” din Tinca, Căminul Cultural din Tileagd, fostul dispensar medical din Sălard, Casa de Cultură Zilahy Lajos din Salonta, Sala Comunitară din Popești, centrul din fostul sediu al Primăriei Oșorhei și Clubul Muncitoresc Săcuieni, acolo unde este o echipă mobilă care poate fi și ea solicitată

Distribuie informația
Alte știri