Night & Day/Noapte și zi, concert coral-jazz la Filarmonica orădeană

Filarmonica orădeană ne invită la depășirea granițelor în cadrul concertului de joi, 25 Mai, de la ora 19, în sala Enescu-Bartok. Steve Jazz Trio, corul filarmonicii și dirijorul Kocsis-Holper Zoltan ne invită la un concert coral-jazz, o combinație inedită, dar care promite multă prospețime și bucurie de improvizație.

Concertul va cuprinde lucrări din creația unor compozitori romantici și contemporani aranjate în formă de jazz sau compuse în spiritul liber al jazzului. Veți putea savura lucrări de Cole Porter, Astor Piazzolla, Michel Legrand, Bob Chilcott, Nikolai Rimski-Korsakov, Bruno Martino, frații George și Ira Gershwin. Majoritatea lucrărilor din concert sunt titluri cunoscute de pe albumele multor interpreți celebri sau coloana sonoră a unor filme clasice: Oblivion sau Libertango de PiazzollaI´ve got the rhythm, They all laugh sau Shall we dance de frații Gershwin, celebra Estate de Martino, Zborul cărăbușului de Rimski-Korsakov, în versiune jazz.

Neobișnuită în programul concertului este A Little Jazz Mass de Bob Chilcott. Textul messei din slujba latină a bisericii catolice este compus după regulile jazz-ului. Lucrarea îmbină profunzimea textului latin cu bucuria ritmului și improvizației din jazz, îmbogățind sufletul și picioarele. Lucrarea compusă în 2004 pentru Festivalul Coral din Crescens, New Orleans.

Steve Jazz Trio format din profesorii Istvan Bundzic, Gyula Horvath și Gabor Kacsnyak, de la Liceul Bartok Bela din Miskolc, va avea ocazia să vă animeze și întremeze după o zi, aproape sigur plină. Trio-ul este o prezență constantă pe scena multor festivaluri de profil.

Dirijorul Kocsis-Hoper Zoltan este specializat în dirijat de orchestră și dirijat coral, el însuși activând multă vreme într-un cor. Este laureat al unor concursuri de specialitate, iar acum și cadru didactic al Conservatoarelor din Sopron și Budapesta.

Vă așteaptă un concert inedit, ce vă va solicita creativitatea și disponibilitatea pentru nou.

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri