Nikola Markovic a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea

Foto: facebook

Nikola Markovic a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. El va evolua pe parcursul următoarelor trei sezoane pentru formația alături de care a câștigat Liga Națională și SuperCupa României.

Markovic a sosit la Oradea în cursul sezonului 2018/19 și i-a ajutat pe roș-albaștri să câștige campionatul. El a sosit atunci de la Anwil Wlocklawek, din Polonia, formație alături de care jucase în Basketball Champions League.

Înalt de 2.08 metri, Nikola are 31 ani, este originar din Serbia și evoluează la pozițiile 4-5. El este un jucător polivalent, capabil să-și ajute echipe în ambele faze ale jocului. Din punct de vedere ofensiv, jocul lui Markovic este caracterizat în primul rând de dorința de a pasa și de a juca colectiv, aspect care îl face plăcut atât de staff-ul tehnic, cât și de colegi. De asemenea, e capabil să arunce de la distanță și este posesor al unui joc eficient în spațiul de trei secunde. Din punct de vedere defensiv are capacitatea de a contribui atât individual, în mismatch, cât și în apărare colectivă.

În sezonul 2019/20, Markovic a fost jucătorul cu cea mai mare medie de puncte marcate din lotul lui CSM CSU Oradea în campania continentală din sezonul 2019/20. El este unul dintre cei doar patru jucători care au evoluat în toate meciurile roș-albaștrilor din cupele europene în amintita stagiune: două partide în Basketball Champions League și 12 în FIBA Europe Cup.

Sursa: csmoradea.ro

Distribuie informația
Alte știri