Noaptea Muzeelor la obiectivele administrate de Oradea Heritage

Obiective turistice administrate de Oradea Heritage (Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice) și Comunitatea Evreilor din Oradea oferă vizitatorilor, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, intervalul orar 19.00-24.00, următorul program:

  • Proiecții laser de mari dimensiuni pe fațadele Turnului Primăriei și a Sinagogii Neologe Sion, în tandem cu raze laser vizibile de la mare distanță, ce vor lumina și completa atmosfera nocturnă oradeană între orele 21.00 și 02.00. Proiecțiile pe fiecare clădire vor conține, titlul evenimentului – NOAPTEA MUZEELOR și logo-ul organizatorului – ORADEA HERITAGE.
  • În Casa Darvas – La Roche, str. Iosif Vulcan nr. 11,  vizitatorii vor fi surprinși de prezența în camere a personajelor din epocă – doamna casei va cânta la pian, domnul îi va aștepta cu știri din presă în salon, în dormitor vor zări o domniță, iar servitoarea și valetul vor întreține atmosfera de epocă. În grădina casei mașinuța decorată va fi luminată pentru a se putea face fotografii nocturne.
  • La Sinagoga Sion, str. Independenței nr. 22, sunt expuse imagini cu evoluția orașului din arhiva Agerpres.   
  • Muzeul Istoriei Evreilor, str. Primăriei nr. 25, prezintă colecții noi în vitrine.
  • În Templul Francmasoneriei, Calea Armatei Române nr. 4, fiind cel mai nou obiectiv turistic deschis, vizitatorii vor avea parte de tururi ghidate de câte 30 minute din oră în oră, cu începere la ora fixă (20, 21, 22, 23).  
  • În Sinagoga Mare Ortodoxă, str. Mihai Viteazul, nr.4, vizitatorii vor putea admira pictură murală, decorațiuni și obiective specifice cultului.

Intrare în obiective se face organizat în grupuri de maxim 20-25 de persoane.

„Rugăm vizitatorii să dea dovada de răbdare și respect față de toate persoanele care vor dori să viziteze obiectivele turistice și să considere că timpul de vizitare este limitat”, transsmit organizatorii.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri