Noaptea Muzeelor si Noua Acropola. Invitatie pentru oradeni

Unde se întâlnesc filosofia și știința? Sunt oare în competiție, este una mai bine „echipată” decât cealaltă să se apropie de Adevăr?

În esență, ambele urmăresc același obiectiv general: cunoașterea și înțelegerea lumii (considerând și omul parte integrantă a „lumii” și, deci, obiect al aceleiași cunoașteri).

În Antichitate, cele două discipline au evoluat împreună, iar de-a lungul timpului și-au specializat abordarea și instrumentele. Putem întrevedea un viitor în care Știința și Filosofia își unesc forțele pentru cucerirea Idealului unei lumi mai bune, atât de mult dorit de fiecare dintre noi?

Sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 17:00, expoziția Filosofie și Știință este prezentată de Noua Acropolă la Muzeul Cetății, etajul II. Membrii voluntari ai Noii Acropole Oradea vor oferi în cadrul Nopții Muzeelor, tururi ghidate ale expoziției.

Expoziția va putea fi vizitată până duminică, 28 mai. Mai multe informații la telefon 0742 999 276. Loc de desfășurare: Muzeul Cetății și al Orașului Oradea, Cetatea Oradea

Distribuie informația
Alte știri