„Noaptea Muzeelor” si vremea frumoasa au scos oradenii din locuinte

Mii de oameni au iesit din case pentru a vizita muzeele și obiectivele turistice din Oradea, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, program cultural european aflat la cea de-a 13-a ediție. Si vremea frumoasa i-a indemnat.

Cel mai căutat a fost Muzeul Țării Crișurilor, mutat de câteva zile în casă nouă. In sediul de pe str Armatei Romane, orădenii au avut la dispozitie cinci expoziții din România, Ungaria și Republica Moldova. În încăperile deschise, vizitatorii au putut admira mai multe obiective din colecția etnografică a muzeului Dery din Debrețin, covoare din lână aduse din Republica Moldova, dar și picturi și sculpturi ale unor artiști orădeni.

Un alt punct de atracţie pentru orădeni a fost sinagoga Sion. Până la ora 22, aproape 1.200 de oameni trecuseră pragul edificiului. Cei prezenţia au putut asista si la un concert inedit susţinut de formaţia Klezmer „Mazel Tov” din Cluj-Napoca.

În Oradea, vizitatorii au mai putut intra gratuit și în celelalte muzee, dar și să admire obiective turistice precum Cetatea, Casa Darvas La Roche sau Turnul Primăriei.

”Noaptea muzeelor” este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg. Peste 140 de muzee şi alte instituţii din mai multe localităţi din România au organizat vizite gratuite în noaptea de 20 spre 21 mai.

Distribuie informația
Alte știri