Noi accidente provocate de bihoreni ce conduceau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului 

foto arhiva

Luni, 15 august a.c., la ora 23.00, pe D.N. 1 H, în localitatea bihoreană Peștiș, un bărbat de 32 de ani, din comuna Roșiori, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a direcției sale de deplasare și s-a oprit pe un teren agricol.

Conducătorul auto a părăsit locul producerii evenimentului, care a fost unul fără victime, iar la 16 august a.c., la ora 10.58, a apelat S.N.U.A.U. 112 relatând faptul că a fost implicat într-o tamponare în cursul nopții.

În urma testării bărbatului de 32 de ani cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ, însă în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că acesta ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive.

*

Nojorid / Implicat într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Marți, 16 august a.c., la ora 11.23, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, la ieșirea din localitatea bihoreană Nojorid înspre Apateu, pe drumul comunal 64, s-a produs un eveniment rutier, în cadrul căruia un autoturism a derapat și a pătruns într-un șanț.

Polițiștii s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au identificat persoana bănuită că ar fi condus autoturismul implicat în evenimentul rutier, care a fost unul fără victime, ca fiind un bărbat de 63 de ani, din municipiul Oradea.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool în aerul expirat.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri