Noi audieri in dosarul „Microsoft”. Un fost parlamentar de Bihor si un sef de companie cu origini oradene, chemati de procurori

Fost parlamentar de Bihor, dar si ministru al educatiei, Alexandru Athanasiu a fost chemat la audieri de procurorii DNA în dosarul Microsoft II. În acelaşi dosar a fost chemat la audieri şi fostul director general al Microsoft România, oradeanul, Silviu Hotăran.

„Vreau să vă spun că în viaţa mea am promovat mereu valori legat de etică şi moralitate, nu am dat niciodată şpagă, nu am luat niciodată şpagă”, a declarat, la ieşirea de la sediul DNA, Silviu Hotăran.
Dosarul “Microsoft 2” este desprins din cauza în care, în 3 septembrie, au fost condamnaţi definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, scrie News.ro.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, anunţa, al începutul lunii octombrie, că în dosarul „Microsoft” rămas la DNA se lucrează, fiind făcute peste 60 de percheziţii domiciliare şi fiind în analiză documente ridicate de la mai multe instituţii.

Distribuie informația
Alte știri