Noi delicte silvice, sancţionate prompt de poliţiştii bihoreni

foto/ arhiva

Joi, 2 iunie a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.00, polițiștii bihoreni au acționat pe raza Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 26 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Secția nr.4 de Poliție Rurală Marghita, de la Biroul Rutier Marghita din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au fost legitimate 123 de persoane, au fost verificate 83 de autovehicule, din care 18 efectuau transport de material lemnos, au fost verificate 11 societăți comerciale și 4 agenți de pază.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, din care 50 la Codul Rutier, una potrivit prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, 2 la Legea nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, una potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.535 de lei.

De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere, din care două pentru conducere sub influența alcoolului și a fost reținut un certificat de înmatriculare, pentru ITP expirat.

Totodată au fost confiscați valoric 141,91 metri cubi de material lemnos, în valoare de 23.510,36 de lei.

Astfel, în urma controlului efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică la un bărbat de 35 de ani, din localitatea bihoreană Săcueni, transportator profesionist, s-a constatat că, în perioada 2 decembrie 2021 – 2 iunie a.c., acesta ar fi transportat cu o autoutilitară 141,91 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, fără proveniență legală și ar fi descărcat materialul lemnos în alte locații decât cele prevăzute în avizul de însoțire în cazul a 50 de transporturi efectuate.

În consecință, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 141,91 metri cubi de lemne de foc, de diferite specii, în valoare de 23.510,36 de lei.

*

Distribuie informația
Alte știri