Noi delicte silvice, sancţionate prompt de poliţiştii bihoreni

foto/ arhiva

Miercuri, 22 februarie a.c., în intervalul orar 07.00 – 12.00, polițiștii bihoreni au acționat pe raza circumscripției judiciare Beiuș pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale și pentru prevenirea victimizării cetățenilor prin diverse infracțiuni.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 34 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Beiuș, de la Secția nr.2 de Poliție Rurală Beiuș, de la Secția nr.10 de Poliție Rurală Ștei și de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, împreună cu jandarmi bihoreni, cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor, au fost legitimate 204 persoane, au fost controlate 182 de autovehicule și au fost efectuate controale la șase societăți comerciale, dintre care un depozit de material lemnos.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale, dintre care, trei la H.G. nr.301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, o sancțiune potrivit prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, tot una în baza Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, o altă sancțiune a fost la Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 58 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la Codul Rutier, valoarea totală a amenzilor fiind de 40.915 lei.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care două pentru depășiri neregulamentare, două pentru depășirea limitelor legale de viteză și trei pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reținute patru certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscați valoric 38,50 metri cubi de lemn rotund, specia molid, în valoare de 7.161 de lei.

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor au fost prezenți într-o instituție de învățământ din localitatea Dobrești și au susținut trei activități pe tema prevenirii violenței în mediul școlar, a efectelor negative ale fenomenului de bullying și cyberbullying, precum și pentru prevenirea și reducerea riscurilor asociate consumului de alcool, droguri și substanțe psihoactive, având ca beneficiari 96 de elevi.

 Astfel, miercuri, 22 februarie a.c., în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol – Serviciul de Ordine Publică, la o societate comercială cu sediul în comuna Pietroasa, județul Bihor, s-a constatat că, la 2 noiembrie 2022, societatea respectivă ar fi expediat 38,5 metri cubi de lemn rotund, din specia molid, fără proveniență legală.

În consecință, societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 38,5 metri cubi de lemn rotund, în valoare de 7.161 de lei.

*

Distribuie informația
Alte știri