Noi incidente la urne / Doi alegători din Bihor, amendați pentru că au fotografiat buletinul de vot

foto: infosudest

Până la ora 21.00, au fost semnalate 22 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 8 nu s-au confirmat și 14 s-au confirmat.

Angajații MAI din județul Bihor au intervenit operativ, în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

În plus față de sancțiunile aplicate până la ora 19.00 (cele menționate în informările anterioare), au mai fost aplicate două sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 600 de lei fiecare, unei persoane din localitatea Ciumeghiu, județul Bihor, care, în timp ce se afla în cabina de vot, a filmat buletinul de vot cu telefonul mobil, iar cealaltă sancțiune, unei persoane din localitatea Lăzăreni, județul Bihor, care a fotografiat buletinul de vot, în timp ce se afla în cabina de vot.

Totodată, în plus față de infracțiunile menționate în informările anterioare, au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracțiunii de violarea secretului votului, după ce, la o secție de votare din localitatea Lugașu de Jos, județul Bihor, a fost permis accesul în cabina de vot, cu însoțitor, fără motiv.

Distribuie informația
Alte știri