Noi lecturi din programa școlară pe platforma Teatrului Regina Maria

Platforma online Teatrul și Educația, deschisă de Teatrul Regina Maria pentru elevii care urmează să susțină examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat este updatată constant cu noi lecturi din programa școlară, realizate de actorii Trupei Iosif Vulcan. Accesul rămâne gratuit, pe baza înscrierii.

Textele pe care actorii le-au pregătit sunt: Fântâna dintre plopi, de Mihail Sadoveanu, text citit de actrița Mirela Niță Lupu; Hagi Tudose, de Barbu Ștefănescu Delavrancea, text citit de actorul Richard Balint; Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă, text citit de actorul Sebastian Lupu; La hanul lui Mânjoală, de I.L. Caragiale, text citit de actor Alexandru Rusu și prima și a doua parte din romanul Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, de Camil Petrescu, în lectura Carinei Bunea; Iona, de Marin Sorescu, în lectura actorilor Denisa Vlad și Sorin Ionescu; Făt Frumos din Lacrimă, de Mihai Eminescu, în lectura actriței Adela Lazăr; La hanul lui Mânjoală, de Ion Luca Caragiale, în lectura actorului Alexandru Rusu și Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă, în lectura lui Sebastian Lupu.

Materialele care fac parte din campania Teatrul și educația sunt destinate uzului gratuit de către membrii publicului țintă şi nu pot fi reproduse, distribuite, transmise sau publicate fără acordul scris al Teatrului Regina Maria. Este interzisă copierea, distribuirea, transmiterea, publicarea, reproducerea, realizarea de creaţii derivate din orice informaţie care face parte din campania Teatrul și educația. Cu toate acestea, este posibilă descărcarea sau copierea materialelor specifice disponibile în acest sens, fiind destinate exclusiv scopurilor personale, non-comerciale. Utilizarea lor în scopuri comerciale este interzisă. Elevii și profesorii care vor să aibă acces la platformă trebuie doar să trimită un e-mail la adresa secretariat.literar.trm@gmail.co.

Sursa; crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri