Noi măsuri anti-Covid vor fi aplicate în Oradea începând de luni. Vezi deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență

Azi, 9 aprilie, s-a publicat Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență care conține decizii importante pentru comunitatea orădeană și firmele locale, deciziile urmând să intre în vigoare începând de luni, 13 aprilie.

Astfel, la articolul 1 al hotărârii se stipulează că începând de luni, 13 aprilie, toate companiile private și instituțiile publice din municipiul Oradea care au peste 50 de angajați sunt obligate să asigure trierea personalului la intrarea în schimburi și în timpul activității prin verificarea temperaturii cu termometre cu citire de la distanță.

Articolul 2 spune că acele companii care nu au posibilitatea dotării cu astfel de termometre vor putea solicita Primăriei Oradea repartizarea acestora.

De menționat că în Oradea sunt aproximativ 300 de companii și instituții publice care au un număr de peste 50 de angajați, pe care Primăria Oradea le va contacta în vederea transferării acestor termometre, care au fost deja comandate de Primărie, în cazul în care firmele nu dețin deja aceste aparate atât de necesare prevenției, scopul testării fiind acela de a putea menține activitatea economică în marile companii.

Articolul 3 prevede faptul că începând de luni, 13 aprilie, în zonele de acces din piețele agroalimentare din Municipiul Oradea, toate persoanele care intră în piață vor fi testate cu termometre cu citire de la distanță. Aceste termometre vor fi puse la dispoziția Administrației Domeniului Public de către Primărie.

La articolul 4, Hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență prevede fapul că în piețele agroalimentare din municipiul Oradea se permite comercializarea răsadurilor și a produselor pentru protecția plantelor, precum și comercializarea furajelor și altor produse pentru creșterea animalelor, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus.

Pe de altă parte, echipajele Poliției care sunt în oraș și verifică declarațiile pe proprie răspundere ale persoanelor care se deplasează vor verifica și temperatura acestora, cu termometre puse la dispoziție de către Primărie.

Distribuie informația
Alte știri