Noi opțiuni pentru călătorii CFR: Pot cumpăra abonamente lunare sau săptămânale de pe telefon

Călătorii care circula cu trenul au o nouă opțiune de cumpărare a biletelor. Este vorba mai exact de abonamente lunare și săptămânale. Acesta vor putea fi cumpărare și online, în mai multe modalități. 

Călătorii vor putea cumpăra abonamente fie de pe site-ul CFR fie din aplicația mobilă.

Opțiunea este numai în cazul abonamentelor lunare și săptămânale cu plată integrală, încărcate pe suportul tip ”Card Transport”, procurat deja de la casele de bilete. Este o opțiune destinată în mare parte elevilor șoi studenților.

“CFR Călători bilete online” este sub formă de COD QR cu elemente dinamice generat pe telefon. Se adresează în cazul abonamentelor cu plată integrală și a abonamentelor lunare pentru elevii și studenții care și-au creat profilul de elev/ student cu ID-ul aferent. Codul QR este asociat telefonului care se regenerează automat în cadrul aplicației mobile.

Încărcarea abonamentelor digitale pe un “Card Transport” se poate face:

La casele de bilete și automatele kiosk din gări;

direct de pe website-ul CFR.

prin aplicația pentru telefon “CFR Călători bilete online”

La verificarea legalității călătoriei în tren, abonamentele emise în format digital sunt valabile numai împreună cu un document de identitate și cu prezentarea suportului de tip “Card Transport” în original, cu excepția celor cumpărate prin aplicație, fiind necesară numai prezentarea pe telefon a codului  QR, cu elemente dinamice.

Abonamentele (în format digital și cele în format fizic – pe suport de tip carton termoreactiv) NU permit modificarea/preschimbarea. În cazul în care se dorește preschimbarea/modificarea datelor unui abonament, acesta va fi restituit și se va emite/ achiziționa un nou abonament conform noilor cerințe.

Distribuie informația
Alte știri