Noi proiecte de construcții aprobate în Oradea: o clădire de birouri și un bloc cu 24 de apartamente

Printre proiectele avizate favorabil de către specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajarea teritoriului (CMUAT) în cadrul şedinţei din cursul săptămânii trecute se regăsește construirea unei clădiri de birouri, dar și ridicarea unui bloc cu 24 de apartamente și spații comerciale la parter.

Intersting SRL a primit aviz de oportunitate favorabil pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru demolare imobile existente și construire clădire de birouri cu spațiu comercial la parter.

Proiectul propune reabilitarea unei incinte pe care în prezent se găsește o clădire neutilizată și a unei anexe, aflate într-o stare avansată de degradare. În locul lor se va construi o clădire cu regim de înălțime P+2+M cu funcțiunea de birouri și spațiu comercial la parter.

Terenul se învecinează cu str. Stefan Zweig, pe latura sudică, de pe care se va realiza accesul auto, cu str. Mărășești, pe latura nordică, de pe care se realizează accesul pietonal pentru birouri și cu str. Piața Țăranilor, de pe latura estică, de pe care se realizează accesul pietonal pentru spațiul comercial. Totodată, terenul este adiacent actualului sediu al firmei Intersting.

„Volumetria propusă dorește să se încadreze în fondul construit existent și să ofere o perspectivă valoroasă zonei din oraș. Recomandările comisiei au fost să se găsească o modalitate de conectare cu clădirea existentă”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Sc Vexa Shoes International SRl a solicitat aviz arhitect șef pentru construire imobil de locuințe cu funcțiuni complementare  (spațiu comercial) la parter, pe strada I.L. Caragiale, nr 11, din Oradea. Investitorul propune construirea a 24 de apartamente și 26 de locuri de parcare (24 de locuri de parcare pentru apartamente și 2 locuri de parcare pentru spații comerciale). Regimul de înălțime către stradă va fi de P+E+M+Subpantă, iar în spate regimul de înălțime va fi de P+2E+M. În momentul de față, terenul este ocupat de trei construcții care vor fi demolate. În zona există rețea de alimentare cu energie electrică, rețea de alimentare cu apă, rețea de canalizare menajeră, rețea de canalizare pluvială și retea de alimentare cu gaz.

„Comisia a acceptat varianta V1 din punct de vedere al abordării volumetrice, urmând să se obțină și avizul Direcției Județene de Cultură, după care se va putea promova documentația de urbanism în Consiliul Local”, a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului. 

Distribuie informația
Alte știri