Noi proiecte de utilitate publică votate în ședința Consiliului Local

Rectificarea bugetului se impune deoarece acest lucru va permite, printre altele, demararea unor investiții în perioada următoare. E declaratia edilului Ilie Bolojan, in preambulul ședinței Consiliului Local de miercuri, 29 mai.

S-a alocat suma de 1000 de lei pentru demararea procedurii de licitație pentru reabilitarea unei clădiri pe str. I. Hossu, unde ar urma să se realizeze un cămin de bătrâni în zona Velența. În urma aprobării în ședința de Consiliul Local, această lucrare se va derula în perioada imediat următoare, proiectul tehnic este făcut, urmează în cursul lunii iunie procedura de licitație, cel mai probabil gestionarea căminului se va implementa prin intermediul unui parteneriat public-privat. ”Cert este că anul viitor vom avea în această locație o clădire reabilitată în totalitate și funcțională pentru a găzdui un astfel de cămin”, a menționat primarul.

Un alt exemplu privind rectificarea bugetului pe anul 2019 se referă la amenajarea unui parc în zona str. Milcovului – Andersen Nexo. Imediat după pasajul Teodor Neș, pe partea dreaptă este o zonă de case, între acestea și calea ferată acum se amanajează zona, realizându-se un gard de protecție care să împiedice copiii care se vor juca aici să ajungă la calea ferată. De asemenea, în etapa următoare se va amenaja un teren de sport și un spațiu de joacă pentru copii, întreaga lucrare urmând a fi realizată în cursul lunii iunie.

Totodată, se alocă 240 mii de lei pentru cofinanțarea împreună cu Ministrul Sănătății a dotării cu aparatură pentru Spitalul Municipal, urmând ca la rectificarea viitoare a bugetului să fie alocată o sumă de aproximativ 400 mii de lei pentru Spitalul Județean.

Distribuie informația
Alte știri