Noi proiecte privind dezvoltarea sectorului imobiliar în Oradea, aprobate în CMUAT

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a aprobat în ședința de săptămâna trecută mai multe proiecte care vizează dezvoltarea sectorului imobiliar în municipiu.

S.C Festum Magnum a solicitat aviz de oportunitate pentru comasarea a două terenuri aflate în proprietatea beneficiarului și construirea unui imobil de apartamente în regim hotelier și alimentație publică (restaurant), plus spații de parcare aferente, pe str. Sf Apostol Andrei, nr. 22, colț cu Emilian Mircea Chitul. Comisia a dat aviz de oportunitate pentru întocmire Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pe baza unui studiu de cvartal, respectiv a unui studiu istoric.

Prin poziționarea sa, imobilul va avea vedere atât înspre Crișul Repede, cât și către str. Sf. Apostol Andrei.

„Cvartalul în care va fi amplasată această clădire se află într-o zonă de restructurare, conform PUZ – CP, iar modul în care va fi conceput imobilul propus va constitui un reper pentru dezvoltarea ulterioară a zonei atât prin poziție, cât și prin volumetria propusă”, a explicat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Urmează ca detaliile investiției să fie analizate în faza de PUD, când va fi prezentată comisiei documentația aferentă.

Pe baza unui aviz de oportunitate favorabil obținut anterior, Intersting SRL a prezentat comisiei documentația aferentă Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru demolare imobile existente și construire clădire de birouri cu spațiu comercial la parter pe str. Mărășești, nr. 7A.

Cele două imobile propuse spre demolare se află într-o stare avansată de degradare, fiind în proprietatea Intersting SRL.

Proiectul propune reorganizarea unei incinte pe care în prezent se găsește o clădire neutilizată și a unei anexe, aflată într-o stare avansată de degradare. În locul lor se va construi o clădire cu regim de înălțime P+2+R cu funcțiunea de birouri și spațiu comercial la parter.

Terenul se învecinează cu str. Stefan Zweig, pe latura sudică, de pe care se va realiza accesul auto, cu str. Mărășești, pe latura nordică, de pe care se realizează accesul pietonal pentru birouri și cu str. Piața Țăranilor, de pe latura estică, de pe care se realizează accesul pietonal pentru spațiul comercial. Totodată, terenul este adiacent actualului sediu al firmei Intersting.

Având în vedere respectarea conținutului cadru și a indicatorilor urbanistici, documentația PUD a fost avizată favorabil. În continuare, documentația va urma etapa de consultare a publicului și aprobarea în Consiliul Local.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri