Noi provocări și perspective în street art, în cadrul evenimentului Festum Varadinum

Panelul de discuții organizat de Mathias Corvinus Collegium, intitulat „Street art – Artă, de la stradă” va aborda rolul social și cultural al artei stradale în cadrul evenimentului Festum Varadinum, pe data de 12 mai, începând cu ora 19:00.

Adriana Aurora Lipoveanu, director executiv adjunct al Direcției de Urbanism din Oradea, Roxana Netea, artist vizual, Emődi Tamás, arhitect și protecționist al monumentelor istorice, și Fekete Tibor, artist plastic, vor discuta despre definiția artei „stradale” și artei „artistice”, precum și despre rolul acesteia în viața socială și culturală. De asemenea, vor fi abordate aspecte legate de relația artei stradale cu arta susținută de stat și de posibilitățile de finanțare. Moderatorul discuției va fi Zuh Deodáth, lector la Universitatea Catolică „Eszterházy Károly” din Eger, Ungaria.

Discuția va fi în limba română, iar organizatorii vor asigura interpretarea simultană în limba maghiară. Evenimentul va avea loc în sala de evenimente FIX, la subsolul Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea (str. Șirul Canonicilor nr. 2). Participarea este gratuită, dar este necesară înregistrarea; cei interesați pot confirma participarea completând formularul de înscriere disponibil la următorul link: https://bit.ly/streetart-utcaravele

Distribuie informația
Alte știri