Noile buletine, cu cip, vor ajunge și la bihoreni până la sfârșitul acestui an

MAI a scos luni în dezbatere publică un proiect de act normativ care propune o multitudine de modificări majore la Ordonanța 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat la finalul anului trecut într-un eveniment privind digitalizarea, care este stadiul implementării cărții electronice de identitate (CEI) în județul Cluj, județ pilot, și când va fi extins acest proiect.

”Estimăm că la nivelul Municipiului București vom începe sa implementăm acest proiect în intervalul lunilor iunie-iulie 2023, iar continuarea extinderii la nivelul marilor Municipii se va realiza în a doua parte a anului 2023”, a declarat Bode.

Statul va suporta costul eliberării noilor cărți electronice de identitate

Începând cu 1 ianuarie 2024 nu se vor mai emite cărți de identitate în formatul actual. Românii vor putea opta pentru o carte simplă de identitate și după data de 2 august 2031, însă doar ca act de identitate la nivel național.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri