Noile prevederi ale codului rutier vor goli buzunarele conducătorilor auto neglijenţi sau iresponsabili

Soferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4.000 de lei. Folosirea telefonului mobil (vorbit sau navigat), fără a avea un dispozitiv hands-free, sau nepurtarea centurii de siguranţă poate aduce soferului contravenient o amendă de până la 1.600 de lei, de zece ori mai mare decât media obisnuită a amenzilor pentru acest tip de contravenţie, de până acum.

Scaunul special pentru copii devine obligatoriu – aceasta fiind o prevedere care, cu siguranţă va feri multe familii de necazuri -, iar amenzile de circulaţie neplătite se vor transforma, prin noile prevederi, în suspendarea permisului. De asemenea, centura de siguranţă va deveni absolut obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

Potrivit modificărilor din Codul Rutier cea mai mare amendă, în cazul persoanelor fizice, va ajunge la 9.600 de lei. Ii vizeaza pe şoferii implicaţi în accidente rutiere şi care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat.

Cei care nu îşi achită amenzile în termen de 30 de zile, riscă să le fie ridicat permisul de conducere.  Suspendarea efectivă a permisului are loc, însă, după alte 15 zile de la comunicarea dispoziţiei de suspendare.

 

Distribuie informația
Alte știri