Noile reguli care se vor aplica din 15 mai vor fi anunțate sâmbătă

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunta ca masurile care vor fi aplicate dupa 15 mai vor fi publicate sambata, pentru ca toti cei interesati sa le afle si sa le poata apoi implementa.

El spune ca operatorii economici cu mai mult de 50 de angajati trebuie sa isi decaleze programul de lucru, vor fi obligati sa se doteze cu termometre digitale pentru a verifica temperatura angajatilor sau a clientilor magazinelor, iar saloanele de infrumusetare sa se doteze cu cele necesare pentru dezinfectie.

„Operatorii economici, in general, de exemplu cei care vor avea peste 50 de angajati vor fi obligati ca sa-si decaleze activitatea, programul astfel incat sa fie o presiune cat mai mica pe transportul public in comun. Ca sa dau un exemplu, daca aveti 60 de angajati, 20 sa inceapa programul la 7, 20 la 8 si 20 la 9 dimineata, ceea ce inseamna o reducere a presiunii pe transportul public in comun cu doua treimi.

Intrebat daca pot parasi localitatea de domiciliu cei care vor sa mearga in alta parte, Vela a replicat: „Pot parasi localitatea in anumite conditii, conditii pe care le vor respecta, pentru ca ele vor fi implementate printr-o decizie a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta”.

El a spus ca nu este nevoie ca Parlamentul sa isi dea acceptul pe aceasta decizie, ci masurile vor fi votate in sedinta CNSSU. Vela a afirmat ca inca se discuta asupra necesitatii declaratiei pe propria raspundere si in ce conditii.

„Saptamana viitoare vom anunta in mod oficial daca va fi nevoie sau nu va fi nevoie de declaratia pe propria raspundere si daca va fi nevoie doar in ce conditii”, a mentionat el.

Distribuie informația
Alte știri