Noile tramvaie Imperio, puse în circulație pe toate liniile, la Oradea

Primele 4 tramvaie moderne cu podea joasă construite în România, la Arad, au ieşit din depoul din Oradea, sâmbătă, 1 august, de la ora 8.

Vor rula, pe rând, pe toate liniile din oraș, traseul lor fiind stabilit la fiecare capăt de linie, spune directorul general, Viorel Pop. Până la 17.00, orădenii sunt aşteptaţi să călătorească gratuit, pentru a sărbători împreună evenimentul.

Municipalitatea orădeană va primi, în total, 20 de tramvaie noi fabricate la Arad. Investiția, în valoarea de 148 milioane lei, este finanțată din fonduri europene. Tramvaiele au fiecare o capacitate de 210 locuri, din care 45 pe scaune, sunt dotate cu recuperator de energie la frânare, aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Producătorul român Astra Vagoane Călători a fost singurul ofertant la licitațiile organizate de Primăria Oradea pentru achiziția celor 20 de tramvaie. Până anul viitor, toate tramvaiele achiziționate de la ASTRA Arad vor fi în circulație, iar noua linie spre Universitate va fi gata.

Distribuie informația
Alte știri