Nokian Tyres a produs prima anvelopă la noua sa fabrică de la Oradea

Fabrica Nokian Tyres România de la Oradea, investiție de 650 milioane euro, a produs prima anvelopă de test pe data de 1 iulie, iar producția comercială de volum va porni la început de 2025, anunță compania.

Fabrica este în faza de test a producției, pentru a vedea dacă aparatura instalată funcționează bine. Pentru demararea producției a fost adusă o echipă de 60 de oameni.

Capacitatea anuală a Nokian Tyres România va fi de 6 milioane de anvelope după ce fabrica devine complet operațională, cu potențial de extindere în viitor, iar suprafața construită totalizează aproximativ 100.000 mp.

Investiția este estimată la aproximativ 650 de milioane EUR. Anvelopele produse în fabrica din România vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală și aceasta este amplasată strategic în apropierea clienților din acea zonă.

Prima anvelopă produsă în fabrica din România este o anvelopă de iarnă fără cuie Nokian Tyres Snowproof 2, concepută pentru autoturismele din Europa Centrală.

„Cu prima anvelopă, am reușit să testăm capacitățile de producție ale noii fabrici, iar procesele funcționează conform planificării. De asemenea, am reușit instruirea noilor membri ai echipei Nokian Tyres pentru a produce anvelope premium în același mod lipsit de compromisuri ca și în alte fabrici ale noastre. Datorită eforturilor susținute ale întregii echipe, sărbătorim acum producția primei anvelope Nokian Tyres fabricate în România”, declară Adrian Kaczmarczyk, SVP, Excelență operațională la Nokian Tyres.

Distribuie informația
Alte știri