Nou drum județean, între Biharia și Paleu

Consiliul Județean Bihor a aprobat, în ședința din 27 aprilie, protocolul de colaborare cu Primăriile Biharia și Paleu în vederea realizării unui drum de legătură între cele două localități.

Noul drum județean, în lungime de 3,2 km, va pleca din Paleu, din zona terenului de sport și va urma cursul pârâului Cosmo, spre Biharia. Fără să treacă peste albia pârâului, va ajunge în centura Bihariei la girația ce va fi amenajată la intersecția cu strada Viilor.

„Până în luna iulie ne propunem să finalizăm documentația tehnică a noului drum. Acesta va fi executat în paralel cu lucrările de la centura localității Biharia, în cursul anului viitor. Noul drum, cel marcat pe hartă cu roșu, va asigura o legătură mai bună a comunei Paleu cu autostrada Transilvania, prin nodul rutier de la ieșirea din Biharia spre Satu Mare. De asemenea, accesul din zona de nord a județului, spre Oradea, se va putea face pe această rută nouă”, spune Ilia Bolojan.

De-a lungul drumului se va amenaja o pistă de biciclete. Aceasta va fi legată, la ambele capete, de pista de lângă drumul expres din Episcopia, legături paralele cu drumul național și cu cel județean.

Prin protocolul de colaborare încheiat cu cele două primării, Consiliul Județean Bihor se angajează, ca lider de parteneriat, să elaboreze Studiul de Fezabilitate și să sprijine partenerii în obținerea avizelor, acordurilor sau a autorizațiilor necesare pentru întocmirea documentației prealabile Studiului de Fezabilitate.

Primăriile Biharia și Paleu vor pune la dispoziția Consiliului Județean documentațiile necesare până la 1 septembrie 2021.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri