Nou focar de pestă porcină, în Valea lui Mihai

DSVSA Bihor a anunţat că a fost diagnosticat un focar de boală la porcul domestic într-o gospodărie din Valea lui Mihai, situată într-o zonă împădurită, izolată în aproprierea graniței cu Ungaria. În total, în judet mai există 7 focare de PPA la porcii domestici, iar 11 la porci mistreţi.

Potrivit unui comunicat al DSVSA, gospodăria în cauză se află într-o zonă împădurită şi izolată, la graniţă cu Ungaria, pe fondul de vânătoare FV1 Curtuişeni. Pe fondul respectiv boala evoluează de mai bine de un an la porcii mistreţi.

În această perioadă au fost stinse focarele de PPA declarate în localitățile Marghita și Valea Tarnei – județul Bihor, fiind ridicate restricțiile sanitare veterinare stabilite pentru aceste localități. În ce privește evoluția PPA la porcii mistreți, în această perioadă nu au fost diagnosticate cazuri noi de evoluție a PPA, numărul total al fondurilor de vânătoare afectate de PPA fiind de 11”, precizează directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, Adrian Comaniciu.

Toate animalele afectate sau suspecte, precum și cele care au venit în contact cu acestea, trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

Distribuie informația
Alte știri