Nouă avertizare ANM: Cod portocaliu de furtuni, în mai multe localități din Bihor. A fost emis iar mesaj RO-ALERT

Foto: Dorel Ristea

A fost emisa o noua avertizarea meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă pentru județul Bihor. E valabila de la ora 17,30 pana la ora 18,30. Pentru protejarea populației din zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu, ISU Bihor a trimis un nou mesaj de avertizare prin Sistemul Ro-Alert, transmite lt. col. Camelia Roșca.

Vizate sunt localitățile:Oradea, Sânmartin, Tileagd, Dobrești, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Ceica, Sălard, Holod, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Hidișelu de Sus, Borș, Țețchea, Girișu de Criș, Roșiori, Lăzăreni, Drăgești, Copăcel, Vârciorog, Răbăgani, Husasău de Tinca, Cetariu, Sănnicolau Romăn, Toboliu, Tămășeu, Săcădat, Sâmbăta, Paleu, Gepiu;

Se vor semnala : vânt puternic cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp,

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor recomandă bihorenilor să evite deplasările pe durata manifestării fenomenelor prognozate și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Distribuie informația
Alte știri