Nouă avertizare ANM: Cod portocaliu de furtuni, în mai multe localități din Bihor. A fost emis mesaj RO-ALERT

Meteorologii au emis joi după-amiaza avertizări Cod Portocaliu de furtuni și ploi torențiale, valabile în mai multe zone din județul Bihor. Este vorba despre intervalul orar 15:4517:00.

Vizate sunt localitățile: Aleșd, Sânmartin, Tileagd, Oșorhei, Brusturi, Aștileu, Ineu, Sârbi, Hidișelu de Sus, Lugașu de Jos, Țețchea, Măgești, Copăcel, Vârciorog, Cetariu, Săcădat;

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula 35 l/mp, frecvente descărcări electrice – în zona avertizată s-au acumulat în ultima oră aproximativ 30…35 l/mp.

Pentru protejarea populației din zonele vizate de Codul Portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a transmis mesaj RO-ALERT.

Pompierii militari bhoreni recomandă cetățenilor, ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

Totodată, recomandăm bihorenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Atenție unde parcați autoturismele!

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Curăţaţi şanţurile şi rigolele!

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea efectelor ploilor abundente, pompierii bihoreni vă recomandă să curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și a aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Distribuie informația
Alte știri