Noua Casă 2022. Cine poate beneficia de acest program şi care este avansul minim

Programul Noua Casă 2022 va continua și în acest an, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Plafonul alocat este în valoare de două miliarde lei.

Programul care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Persoanele fizice care vor să își achiziționeze o casă prin acest program trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Mai exact, beneficiarul nu trebuie să dețină o proprietate, nici singur și nici împreună cu soțul sau soția. Excepție fac persoanele care dețin o proprietate a cărei suprafață utilă este mai mică de 50 mp. O a doua condiție este achiziționarea unei singure locuințe, iar a treia condiție este ca proprietarul să aibă calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul. Pentru toate aceste informații, proprietarii trebuie să dea o declarație pe propria răspundere.

Programul Noua Casă 2022 vine cu o serie de schimbări. Mai exact, avansul minim obligatoriu diferă în funcție de valoarea locuinței care urmează să fie achiziționată, după cum urmează:

– locuințele cu preț de maximum 70.000 Euro- avansul minim obligatoriu este de 5%, iar procentul maxim de garantare de 50%. 
– locuințele cu prețul cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro- avansul minim obligatoriu este de 15%, iar procentul maxim de garantare de 60%. 

În cadrul programului Noua Casă 2022 pot fi achiziționate și locuințe a căror valoare depășește 140.000 euro, însă proprietarul trebuie să achite diferența din alte surse. 

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri