Noua lege privind politele RCA intra in vigoare

Noua lege privind politele RCA intra in vigoare intra in vigoare in aceasta saptamana. Partea buna este ca asiguratorii vor fi obligati sa-si despagubeasca mai repede clientii si sa-i anunte din timp daca le expira politele. Vor trebui sa dea un raspuns ferm in 30 de zile si nu in 3 luni cum era pana acum.

Partea mai putin placuta este ca daca sunteti prinsi in trafic cu polita expirata, amenda este de 2 mii de lei. Legea politelor RCA va obliga sa predati placutele de inmatriculare la politie daca nu doriti, din diverse motive, sa nu mai prelungiti contractul de asigurare. Daca nu faceti acest lucru riscati o amenda, iar politistii va pot retine certificatul de inmatriculare.

Initiatorul legii nu i-a uitat nici pe cei care circula cu asigurari false sau pe cei care aduc in service-uri piese contrafacute. Cine e prins se va alege cu dosar penal si risca inchisoarea de la 3 luni la 3 ani. Nu in ultimul rand, tariful de referinta al politelor nu va mai fi calculat de ASF, ci de o societate care va fi contractata.

Distribuie informația
Alte știri